Speciální zkoušky z vodní práce

08.11.2016 14:30

Speciální zkoušky z vodní práce 14.8.2016

V neděli 14. 8. 2016 uspořádal Okresní myslivecký spolek se sídlem ve Zlíně Speciální zkoušky z vodní práce v honitbě Mysliveckého spolku  Lukov - Vlčková. Zkoušky se konaly za ideálního letního slunného počasí v areálu Bělovodských rybníků.  Jedná se tradiční místo, kde své vlohy pro vyhledávání a přinášení drobné zvěře předvedl nejeden ohař, slídič nebo teriér. Zkoušek se zúčastnilo dvanáct psů, a to jedenáct zástupců plemen ohařů a jeden slídič.  Sbor rozhodčích posuzoval ve složení: Emil Grossmann – vrchní rozhodčí, dále pak pánové MVDr. Miroslav Kalich, Jan Martínek, Leopold Šenkeřík a Petr Černobila.

 
Celkem početná korona mohla sledovat vyrovnané výkony psů na vodě i v rákosí. Výkony psů nejednou přítomní diváci ocenili zaslouženým potleskem. Zkoušky úspěšně vykonalo jedenáct psů. Devět bylo klasifikováno v I. ceně a dva psi ve II. ceně. Neúspěšný účastník doplatil na nezkušenost svého vůdce, který v disciplíně chování na stanovišti nechal psa volně. Po několika vteřinách pes stanoviště bohužel opustil, čímž na zkouškách neobstál. Vrchní rozhodčí vyhodnotil celkovou úroveň i připravenost psů na vysoké úrovni.

Vítězem zkoušek se stal pes německého dlouhosrstého ohaře LARGO z KA-MIR BOHEMIA (I. cena, 100 bodů) majitele a vůdce Libora Hrabovského. Druhý v pořadí v I. ceně a 96 body se umístnil BRIT OD ZELENÉHO SADU (pointer) s vůdkyní Magdou Andrýskovou. Na třetím místě skončila fena německého dlouhosrstého ohaře LARA Z KA-MIR BOHEMIA s vůdkyní Irmou Vachníkovou.

Vítězům i vůdcům, kteří zkoušky s úspěchem dokončili, blahopřejeme. Velký dík za organizaci patří členům MS Lukov – Vlčková, kteří propůjčili honitbu a zajistili občerstvení po celý den zkoušek.